Home

6 Maart start kaartverkoop Oratorium Zon en Zegen

6 Maart start kaartverkoop Oratorium Zon en Zegen Biddinghuizen - 24 februari 2015.  Christelijk gemengd koor Zon en Zegen uit Biddinghuizen o.l.v. Jaap Kramer sluit haar 50 jarig jubileumjaar af op zaterdag 28 maart met de uitvoering van het Passie en Paas Oratorium "Van Liefde Ongekend" in kerk- en zalencentrum De Voorhof in Biddinghuizen.

Dit oratorium is geschreven door Johan Bredewout en Hans de Ruiter. Het koor zal worden begeleid op vleugel, orgel, trompet, hobo, fluit, pauken en strijkers.

Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.15 uur.

Bij het schrijven van dit oratorium is in hoofdzaak uitgegaan van de wijze waarop de evangelist Marcus het lijden en opstanding van Jezus verhaalt. Het evangelie van Marcus is kort en bondig; het lijkt wel of de schrijver haast heeft. Zo wordt de lezer gegrepen door de ernst en betekenis van dit gebeuren, en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor zijn grootste vijanden.

Dat is het centrale thema van het oratorium. De gesproken gedeelten zijn bewerkingen van teksten uit het Marcus-evangelie en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen. Het oratorium "Van Liefde Ongekend" bestaat uit twee delen: De cantate "Lam Gods" en de cantate "Christus Is Waarlijk Opgestaan". Het is een boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst met God.

Er zijn verschillende bekende koralen in verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn de melodieën van "Jezus leven van mijn leven" en "U zij de glorie". Er is ook plaats voor samenzang in het oratorium ingeruimd.

Kaartverkoop vanaf 6 Maart
Kaarten à € 10,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis) zijn vanaf 6 maart te koop bij
Boekenhuys van der Walle, via 0321-331678 / 0321-331714. Ook te bestellen via info@zonenzegen.nl, tijdens openingstijden in kerk- en zalencentrum
De Voorhof en op 28 maart aan de zaal (mits voorradig).Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat