Home

Drie koorleden 50 jaar lid van Zon en Zegen

Drie koorleden 50 jaar lid van Zon en Zegen Biddinghuizen - 6 april 2017.  Onlangs werd in kerk- en zalencentrum de Voorhof de 52e jaarvergadering van Christelijk gemengd koor Zon en Zegen gehouden. De vergadering was er één met een bijzonder jubileum: drie koorleden waren 50 jaar lid van het koor.

Wim & Gé van Asselt en Herman Oerlemans zijn in 1966 lid geworden; een periode waarin veel verenigingen in opbouwfase zaten. Het koor bestond nog maar kort en op veel manieren werden mensen gevraagd te komen zingen bij het koor.

Hoe lid geworden?
Wim van Asselt vertelde dat hij in die tijd een keer naast Huib de Graaf (medeoprichter en toen voorzitter van het koor) in de kerk zat. Huib hoorde Wim zingen en dacht: die man moet bij ons koor komen. Wim wilde op een donderdagavond een repetitie bijwonen, maar kwam in een jaarvergadering terecht. De week daarna is hij daadwerkelijk meteen lid geworden van Zon en Zegen. Zijn vrouw Gé werd een paar maanden later lid, nadat zij een oppas had gevonden voor hun kinderen. Beiden hebben zich op meerdere vlakken ingezet voor het koor.

Herman Oerlemans kwam op dezelfde wijze bij Zon en Zegen. In die tijd moest hij zelfs nog voorzingen. Herman zet zich al jaren in voor het koor. Zo zet hij bijvoorbeeld wekelijks de stoelen klaar voor de repetitie.

Aandenken
De jubilarissen hebben een beeldje overhandigd gekregen in de vorm van een van zanger en een zangeres. Tevens kregen zij een oorkonde en een bos bloemen. Voorzitter Lenie Christiaanse sprak de wens uit dat Wim, Gé en Herman nog lang mogen zingen bij Zon en Zegen.

Zon en Zegen / Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat