Home

Uitvoering oratorium Nieuw Jeruzalem

Biddinghuizen - 9 mei 2016.  Op 18 juni wordt er een benefietconcert gehouden in kerkcentrum De Hoeksteen in IJsselmuiden (Goudplevier 103). Een concert ten bate van Stichting Bootvluchtelingen, waaraan diverse leden van koor Zon en Zegen hun medewerkering zullen verlenen.

Het oratorium "Het Nieuw Jeruzalem" van Johan Bredewout zal dan uitgevoerd gaan worden. In dit oratorium wordt in grote lijnen, het visioen van de apostel Johannes op Patmos gevolgd uit de Openbaring van Johannes. De teksten worden echter afgewisseld met relevante gedeelten uit het Oude Testament en uit de Evangeliën. Er zijn, naast alle nieuw gecomponeerde muziek, ook enkele herkenningspunten te vinden, in de vorm van bekende gezangen en bovendien in de melodie van het bekende "Yeroeshalam shel Zahav".

Projectkoor
Een paar maanden geleden zijn een aantal koren benaderd die dit oratorium eerder hebben uitgevoerd, met de vraag om mee te werken aan dit concert. Intussen hebben ruim honderd koorleden zich aangemeld.

Meer dan de helft van de leden van Christelijk gemengd koor Zon en Zegen, dat het oratorium al twee keer eerder heeft uitgevoerd, heeft zich aangemeld.

Meewerken
Naast het projectkoor werken ook negen musici mee (op piano, orgel, slagwerk, trompet, hoorn, trombone en fluit), mezzosopraan Petra Stoute en ds. Arie van der Veer zal een korte inleiding en de verbindende teksten verzorgen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Jaap Kramer.

Opbrengst voor Stichting Bootvluchteling
De inkomsten zijn voor Stichting Bootvluchteling, er gaat slechts een klein deel naar de organisatiekosten. Die kosten zijn laag, mede doordat iedereen belangeloos meewerkt en er sponsors zijn.

Start kaartverkoop
De voorverkoop van de entreekaarten start maandag 9 mei. Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Evangelische boekhandel De Rank
Oude Straat 17
8261 CC Kampen
Tel: 038-3322981
info@rankkampen.nl

Chr. boekhandel De Pelgrim
Dorpsweg 75
8271 BK IJsselmuiden
Tel: 038-3333888
info@depelgrim.nl

De prijs voor een volwassene bedraagt € 10,00, voor kinderen t/m 12 jaar € 5,00

Entreekaarten kunnen, mits voorradig, ook de 18e juni aan de kerkzaal gekocht worden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie: mail dan naar zonenzegen@gmail.com.

Redactie BHZNet.nl / Zon en Zegen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat