Home

Zon en Zegen en Maris Sonores in actie

Zon en Zegen en Maris Sonores in actie Biddinghuizen - 31 mei 2021.  Van 28 mei tot en met 5 juni organiseert het Prins Bernhard Cultuurfonds de jaarlijkse actie voor cultuur en natuur. In Biddinghuizen doen Algemene Muziekvereniging Maris Sonores en koor Zon en Zegen mee aan de actie, die ook dit jaar digitaal plaatsvindt.

Deze actie, voorheen bekend als de Anjeractie, wordt al sinds 1946 georganiseerd en is daarmee de oudste nog bestaande collecte van Nederland. In de provincie Flevoland komen dit jaar 22 lokale cultuurorganisatie in actie. De collecte is voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media.


Opbrengst
Omdat de collecte geheel digitaal is, mogen de verenigingen de gehele opbrengst, na aftrek van kosten, houden en delen door twee. "Beide verenigingen hopen dat u wilt doneren, want door corona zijn onze verenigingen erg onthand," vertelt Lenie Christiaanse van Zon en Zegen. Organisaties kunnen het goed gebruiken en besteden dit bijvoorbeeld aan de aankoop van nieuwe instrumenten of uniformen, het opleiden van jeugdleden en aan een grote voorstelling ná corona.

Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder.

Doneren
In Biddinghuizen hebben Zon en Zegen en Maris Sonores de krachten gebundeld. De beide verenigingen, die al tientallen jaren actief zijn in Biddinghuizen, hebben een gezamenlijke actiepagina, en bovendien een promotiefilmpje (te bekijken via deze link). Doneren aan deze collecte kan via deze link.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat