Home

Jubilerend Zon en Zegen blikt terug op 55-jarig bestaan

Jubilerend Zon en Zegen blikt terug op 55-jarig bestaan Biddinghuizen - 27 september 2019.  Christelijk gemengd koor Zon en Zegen, opgericht op 26 augustus 1964 bestaat dit jaar 55 jaar. Op zaterdag 19 oktober wordt dit jubileum gevierd met een concert in kerk- en zalencentrum De Voorhof in het eigen dorp.

Vooruitlopend op het jubileumconcert, waarbij Elise Mannah te gast is, blikken een aantal leden van het eerste uur terug op ruim een halve eeuw koorgeschiedenis.

Herman Oerlemans en Wim & Gé van Asselt zijn sinds 1966 lid.
Wim: Tijdens een kerkdienst werd ik gevraagd om eens naar een repetitie van Zon en Zegen te komen. De eerste keer dat ik daar heen ging, werd er een jaarvergadering gehouden (wat ik niet wist), maar ik kwam later op de avond als lid thuis.
Gé: Ook ik wilde graag zingen, maar met kleine kinderen was dat wat moeilijk. Onze buren boden toen aan om tijdens de repetitietijd op te passen.
Sindsdien gaan wij samen elke week met plezier naar de repetitie toe.
Herman: In deze 53 jaar als lid ben ik al vele jaren bestuurslid en worden de boeken voor de boekenmarkt bij mij thuis opgeslagen. Tevens zet ik elke week de stoelen klaar.
Ook Niek & Gré Timmerman zingen al ruim 50 jaar bij Zon en Zegen.
Gré: Er was 52 jaar geleden nog niet veel in het dorp te doen, dus toen ik gevraagd werd om mee te komen zingen, leek mij dat wel wat.
Niek: Sinds 1968 gaan wij samen naar het koor. Ook ben ik al jarenlang actief in de boekenmarktcommissie en ben ik algemeen adjunct geweest.
Tijn Bouw, Coos Tip en Liesbeth Busch zijn ook al ruim 50 jaar lid.
Coos: Ook ik werd gevraagd om te komen zingen, iets wat ik nog nooit bij een koor gedaan had. Maar dat maakte niet uit, werd er gezegd.
Met mijn man Jaap ben ik naar een repetitie gegaan en sindsdien zing ik al 50 jaar met heel veel plezier bij dit mooie en gezellige koor. Jaap is er een aantal jaren tussenuit geweest, maar ook hij is al weer vele jaren lid.
Liesbeth: In die tijd werden we gewoon benaderd om lid te worden. Ik zag dat helemaal niet zitten, vooral omdat ik een octaaf lager zing. Maar uiteindelijk ben ik, na aandringen, overstag gegaan en kwam ik bij de tenoren tussen Huib (medeoprichter van het koor) en Anneke de Graaf te zitten.
Tijn: Voordat ik in 1965 in Biddinghuizen kwam wonen, heb ik een aantal jaren in een koor in mijn vorige woonplaats Rutten gezongen. Naast het zingen ben ik al jaren penningmeester bij Zon en Zegen.


Jaap Kramer
Het koor staat sinds augustus 2000 o.l.v. dirigent Jaap Kramer.
Jaap: Als 20 jarig "broekie" kwam ik voor Zon en Zegen te staan. Het koor zong in die tijd een totaal ander repertoire dan nu. In mijn jeugdigheid kwam ik toen met allerlei andersoortige stukken, wat soms wel eens voor gefronste wenkbrauwen zorgde. Maar het mooie van dit koor is, dat er tot op de dag van vandaag een heel gevarieerd repertoire gezongen wordt. We hebben cd's opgenomen en mooie concerten gegeven, o.a. met Ernst Daniël Smid en Sharon Kips.
Elke dinsdag ga ik met plezier naar Biddinghuizen, waar in een gezellige sfeer hard wordt gewerkt om een mooi resultaat te halen.


Gast Elise Mannah
Elise zingt over liefde, hoop, geloof en over het leven van elke dag. Eigenlijk is ze veel meer dan een zangeres. Ze schrijft liedjes, verhalen voor volwassenen én voor kinderen en staat graag op een podium waar ze mensen ontroert én laat glimlachen. Op haar kenmerkende wijze entertaint en relativeert ze, zet ze luisteraars aan het denken en bemoedigt hen met haar eigen liedjes of bekende songs. Ze houdt van de Nederlandse taal en heeft het unieke talent om kleinkunst en theater te combineren met een prachtige zangstem. Door haar veelzijdigheid is ze een veelgevraagd artiest voor kerkdiensten, theatervoorstellingen, kinderdiensten, bruiloften en uitvaarten. Ook is ze vaak te zien in het EO-programma Nederland Zingt.

Verdere medewerking wordt verleend door een combo bestaande uit Henk Doest (synthesizer), Peter Doest (slagwerk), Mark Dekkers (bas) en Ronald IJmker (vleugel). De algehele leiding is in handen van dirigent Jaap Kramer.

Kaartverkoop vanaf 1 oktober
Kaarten zijn vanaf 1 oktober te koop bij Boekenhuys van der Walle (Biddinghuizen), via 0321-331678 / 0321-1714 of via info@zonenzegen.nl à € 10,00 en aan de kerkzaal (mits voorradig) € 12,50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Zon en Zegen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat