Home

Zon en Zegen zingt oratorium “Jozef”

Zon en Zegen zingt oratorium “Jozef” Biddinghuizen - 28 februari 2017.  Chr. gemengd koor Zon en Zegen (Biddinghuizen) en Chr. gemengd koor Glorify (Meppel), beiden o.l.v. dirigent Jaap Kramer, voeren op zaterdag 4 maart in de Kruiskerk te Meppel en op zaterdag 25 maart in kerk- en zalencentrum De Voorhof te Biddinghuizen het oratorium "Jozef" uit.

Aanvang beide uitvoeringen beginnen om 20.00 uur, de kerkzaal gaat open om 19.15 uur.

Jozef
Dit oratorium is een nieuw geschreven werk dat een totaal avondprogramma omvat. De muziek is gecomponeerd door Marco den Toom en de teksten zijn geschreven door Bert Noteboom en Judith Verwaard.

"Het eeuwenoude verhaal van Jozef, dat onder meer terug te vinden is in de Bijbel, wordt op een vernieuwende en zeer toegankelijke wijze verteld", vertelt één van de koorleden. "Naast de wijze geschiedenislessen die in het oratorium zijn meegenomen vinden we ook veel hedendaagse praktijken terug. Jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger waren toen en zijn nu aan de orde van de dag. Iedere luisteraar zal zich door de aansprekende teksten en de toegankelijke muziek dan ook herkennen".

Begeleiding
Beide koren zullen worden begeleid door 18 musici (vleugel, orgel, strijkers, fluit, hobo, fagot, trompetten, hoorn, trombones en slagwerk). Jacob Schenk vertolkt de rol van Jozef en Anne Doedens zal de Bijbelteksten voorlezen.
Het geheel staat onder leiding van Jaap Kramer.

Start verkoop entreekaarten vanaf 1 maart
Entreekaarten voor beide uitvoeringen kosten in de voorverkoop € 12,50 en aan de kerkzaal € 15,00 (mits voorradig). Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.
Kaarten voor het concert op 25 maart zijn vanaf 1 maart te koop bij Boekenhuys van der Walle, zijn te bestellen via info@zonenzegen.nl en via (0321)331714 / (0321)331678.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat