Home

Uitvoering oratorium Het Nieuw Jeruzalem voor stichting bootvluchtelingen

Uitvoering oratorium Het Nieuw Jeruzalem voor stichting bootvluchtelingen Biddinghuizen - 28 mei 2016.  Op 18 juni wordt er een benefietconcert gehouden in kerkcentrum De Hoeksteen in IJsselmuiden (Goudplevier 103). Een concert ten bate van Stichting Bootvluchtelingen. Het oratorium "Het Nieuw Jeruzalem" van Johan Bredewout zal dan uitgevoerd gaan worden. Chr. gemengd koor Zon en Zegen, dat het oratorium al twee keer eerder heeft uitgevoerd, werkt ook mee.

In dit oratorium wordt in grote lijnen, het visioen van de apostel Johannes op Patmos gevolgd uit de Openbaring van Johannes. De teksten worden echter afgewisseld met relevante gedeelten uit het Oude Testament en uit de Evangeliën. Er zijn, naast alle nieuw gecomponeerde muziek, ook enkele herkenningspunten te vinden, in de vorm van bekende gezangen en bovendien in de melodie van het bekende "Yeroeshalam shel Zahav".

Projectkoor
Een paar maanden geleden zijn een aantal koren benaderd die dit oratorium eerder hebben uitgevoerd, met de vraag om mee te werken aan dit concert. Intussen hebben ruim honderd koorleden zich aangemeld.

Chr. gemengd koor Zon en Zegen, dat het oratorium al twee keer eerder heeft uitgevoerd, werkt ook mee. Meer dan de helft van de koorleden hebben zich opgegeven.

Meewerken
Naast het projectkoor werken ook 9 musici mee (op piano, orgel, slagwerk, trompet, hoorn, trombone en fluit), mezzosopraan Petra Stoute en ds. Arie van der Veer zal een korte inleiding en de verbindende teksten verzorgen. Iedereen werkt belangeloos mee. Het geheel staat o.l.v. dirigent Jaap Kramer.

Kaarten reserveren
Kaarten zijn te reserveren bij Ada IJzerman (0321)-331678 / zonenzegen@gmail.com en liggen dan klaar bij de ingang van de kerkzaal.

De prijs voor een volwassene bedraagt € 10,00, voor kinderen t/m 12 jaar € 5,00

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Evangelische boekhandel De Rank
Oude Straat 17
8261 CC Kampen
Tel: 038-3322981
info@rankkampen.nl

Chr. boekhandel De Pelgrim
Dorpsweg 75
8271 BK IJsselmuiden
Tel: 038-3333888
info@depelgrim.nl

Entreekaarten kunnen, mits voorradig, ook de 18e juni aan de kerkzaal gekocht worden.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat