Home

Groots jubileumconcert Zon en Zegen

Groots jubileumconcert Zon en Zegen Biddinghuizen - 10 november 2014.  Chr. gemengd koor Zon en Zegen vierde zaterdag 8 november haar 50 jarig bestaan met een jubileumconcert in kerk- en zalencentrum De Voorhof. In een afgeladen kerkzaal (de belangstelling was zo groot, dat ook De Deel naast de kerkzaal open was) werd een prachtig concert gegeven.

Tijdens de avond trad Soli Deo Gloria (Urk) op als gastkoor. Beide koren staan o.l.v. Jaap Kramer.

Afwisselend
Het werd een afwisselende avond, met tussendoor een dankwoord over 50 jaar Zon en Zegen (gevolgd door het lied "Wij danken U", waarin een samenzang was). Ook afwisselend waren de intermezzo's door het combo, dat de koren begeleidde, en het swingende gospellied "Thank you Lord" met als solisten Martijn de Groot en Huib van der Brink.

Combo
Het combo (de musici zijn zeker geen onbekenden van het koor en van elkaar) liet horen en zien dat zij goed op elkaar ingespeeld waren. Vooral Henk Doest (synthesizer/accordeon) maakte er een muzikaal feestje van.

Staande ovatie
Nadat de laatste noot gezongen en gespeeld was, kreeg het koor terecht een staande ovatie.

Dankwoord
Voorzitter Lenie Christiaanse bedankte o.a. het aanwezige, enthousiaste publiek en gastkoor Soli Deo Gloria. Bloemen en dank waren er ook voor Henk & Ria Potgieter voor hun gastvrijheid, het combo, de heren van het geluid en beamer, de dirigent en de ereleden. De sponsors werden ook bedankt. Mede dankzij hen heeft Zon en Zegen dit concert kunnen uitvoeren.

Ook gaf de voorzitter aan dat nieuwe (jongere) leden van harte welkom zijn. Zon en Zegen repeteert elke donderdag van 19.45 uur – 21.45 uur in kerk- en zalencentrum De Voorhof. U kunt vrijblijvend een aantal keren komen luisteren en meezingen. Meer informatie is te vinden op www.zonenzegen.nl

Jubileumuitgave
Zon en Zegen heeft een jubileumuitgave gemaakt (m.m.v. Druk met Print – Zeewolde), met o.a. een geschiedenisoverzicht en diverse foto's. Ook de ereleden en (oud)dirigenten hebben hun medewerking verleend. Heeft u belangstelling? Dan is dit boekje te bestellen bij Ada IJzerman, tel: 331678 of via secretariaat@zonenzegen.nl

Het boekje kost € 5,00 en wanneer u het toegestuurd wilt krijgen, dan komen de kosten op € 7,50

Kerstzangavond op 21 december
Zon en Zegen organiseert op zondag 21 december een kerstzangavond in kerk- en zalencentrum De Voorhof. Een avond vol samenzang van bekende en vertrouwde kerstliederen. Het koor zal ook eigen stukken zingen. Jolanda Aantjes en Jacob Schenk (hij zal het koor begeleiden) zullen hun medewerking verlenen. Aanvang 19.00 uur, toegang is vrij.

Zon en Zegen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat