Home

Uitvoering Zon en Zegen en Gereformeerd kerkkoor Urk

Uitvoering Zon en Zegen en Gereformeerd kerkkoor Urk Biddinghuizen - 4 februari 2014.  Op 28 april 2012 heeft Chr. gemengd koor Zon en Zegen het prachtige oratorium
"Het Nieuw Jeruzalem" uitgevoerd. Het was een mooie avond, waarvan veel mensen hebben genoten.


Zaterdag 12 april 2014 zal Zon en Zegen dit oratorium opnieuw gaan uitvoeren, nu samen met het Gereformeerd Kerkkoor Urk (GKU). Beiden koren staan o.l.v. Jaap Kramer.

Het GKU heeft het oratorium in 2013 uitgevoerd.
De koorleden hadden na afloop het gevoel van: wat jammer, we hebben hier zo lang op gestudeerd en we voeren het maar 1 keer uit.
Vandaar dat Zon en Zegen en het GKU de handen ineen geslagen hebben.

Deze avond zal gehouden worden in de "Bethelkerk" op Urk. Een avond waar ruim 120 enthousiaste koorleden samen gaan zingen.

In dit oratorium volgen we, in grote lijnen, het visioen van de apostel Johannes op Patmos uit de Openbaring van Johannes. De teksten worden echter afgewisseld met relevante gedeelten uit het Oude Testament en uit de Evangeliën. Er zijn, naast alle nieuw gecomponeerde muziek, ook enkele herkenningspunten te vinden, in de vorm van bekende gezangen en bovendien in de melodie van het bekende "Yeroeshalam shel Zahav".

Dit anderhalf uur durend muziekstuk is een compositie van Johan Bredewout en Hans de Ruiter. De muziek bestaat uit pakkende en toegankelijke melodieën. Dit wordt op een ontroerende en troostvolle wijze verwoord.

Het koor zal begeleid worden door orgel, vleugel, 5 stemmig koper, fluit en slagwerk.

Verdere informatie zal later in de div. media volgen.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat