Home

Zon en Zegen zingt oratorium Het Nieuw Jeruzalem

Zon en Zegen zingt oratorium Het Nieuw Jeruzalem Biddinghuizen - 12 april 2012.  Christelijk gemengd koor Zon en Zegen uit Biddinghuizen o.l.v. Jaap Kramer, zal op zaterdag 28 april a.s. in kerk- en zalencentrum De Voorhof het oratorium Het Nieuw Jeruzalem uitvoeren.

In dit oratorium wordt in grote lijnen, het visioen van de apostel Johannes op Patmos gevolgd uit de Openbaring van Johannes. De teksten worden echter afgewisseld met relevante gedeelten uit het Oude Testament en uit de Evangeliën.

Er zijn, naast alle nieuw gecomponeerde muziek, ook enkele herkenningspunten te vinden, in de vorm van bekende gezangen en bovendien in de melodie van het bekende "Yeroeshalam shel Zahav".

In dit prachtige oratorium is er ook ruimte voor samenzang.

Dit anderhalf uur durend muziekstuk is een nieuwe compositie van Johan Bredewout en Hans de Ruiter.

Johan Bredewout zal deze avond zelf de vleugel bespelen. De muziek bestaat uit pakkende en toegankelijke melodieën. Dit wordt op een ontroerende en troostvolle wijze verwoord.

Het koor zal begeleid worden door orgel, vleugel, 5 stemmig koper, fluit en slagwerk.

Voordat de uitvoering van het oratorium zal beginnen, zal Zon en Zegen een aantal eigen stukken zingen.

Kaarten in de voorverkoop kosten € 10,= (aan zaal € 12,=) en kinderen t/m 11 jaar € 5,= (aan zaal € 6,=) en zijn verkrijgbaar bij Boekenhuys v/d Walle, kerk-en zalencentrum De Voorhof (tijdens openingstijden), info@zonenzegen.nl en via 331678 en 331714.

De Voorhof is die avond alleen bereikbaar via de hoofdingang. Dit i.v.m. de bouwwerkzaamheden bij het parkeerterrein achter de kerk. Het parkeerterrein is afgesloten.

Via gele borden wordt aangegeven waar een andere parkeergelegenheid is.

Het concert zal om 20.00 uur beginnen, om 19.15 uur gaat de kerkzaal open.Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat