Home

Zon en Zegen laat publiek genieten

Zon en Zegen laat publiek genieten Biddinghuizen - 15 november 2010.  In kerkcentrum De Voorhof werd afgelopen vrijdag 12 november het najaarsconcert van Zon en Zegen gehouden.

Ruim 300 mensen waren getuige van een inspirerende avond, met als speciale gast Sharon Kips.

Afwisseling
Het concert bestond afwisselend uit nummers van Zon en Zegen, Sharon Kips en instrumentale intermezzo’s. Voor de avond was een speciaal combo samengesteld: Wilco Veldkamp op de vleugel, Henk Doest op synthesizer en accordeon, Wilco van Esschoten op basgitaar en Marco Hoorn die het slagwerk verzorgde en tevens als solist optrad in “Come walk with me”.

De goed op elkaar ingespeelde musici maakten er met dirigent Jaap Kramer een ontspannen geheel van. Wopkje Vroegh was “ladyspeaker”.

Voorafgaand aan ieder blok vertelde zij het publiek welke liederen gezongen zouden worden en wat hier het verhaal achter was.

Sharon Kips
Voor Sharon voelde dit optreden aan als een “thuiswedstrijd”. Zij is voor een groot deel in Biddinghuizen opgegroeid, ging hier naar school, volgde muzieklessen in Dronten en was bovendien lid van kinderkoor Jong Leven.
Sharon kondigde haar eigen nummers aan.

Haar eerste nummer was “Loving you” van Minnie Ripperton. Koor en publiek werden daar bij betrokken. Maar ja, die hele hoge noot was voor Sharon.

“Amazing grace” werd gezongen naar een verrassend arrangement van Sharon en Jan Willem van Delft, haar vaste pianist. Na de laatste noten van ”Als het leven soms pijn doet”, was het in de kerkzaal muisstil. Sharon zong ook 2 nummers met Zon en Zegen: “You raise me up” en
“What the Lord has done in me”.

Gospel
Dat Zon en Zegen in de loop der jaren steeds gevarieerder is gaan zingen, bleek na de pauze. “We are marching in the light of God” en “Soon and very soon” zijn typische gospelnummers, wat erg gewaardeerd werd door het publiek. Een groot applaus volgde.

Toegift
Voorzitter Lenie Christiaanse bedankte in haar slotwoord alle medewerkers met een bos bloemen. Ook Henk & Ria Potgieter werden niet vergeten. Zij werden bedankt voor hun gastvrijheid en goede zorgen.

Speciale dank ging uit naar de vele sponsoren. Met hun steun was het mogelijk om dit concert te realiseren.

Als toegift werd “We are marching in the light of God” nogmaals gezongen en kreeg het koor een welverdiende, staande ovatie.

Kerstzangavond
Op donderdag 23 december organiseert Zon en Zegen een kerstzangavond in kerkcentrum de Voorhof, aanvang 20.00 uur. Deze avond zal bestaan uit veel samenzang van traditionele kerstliederen. Het koor zal ook eigen nummers zingen. U bent van harte uitgenodigd.

Informatie
Wilt u meer weten over Zon en Zegen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat (0321-331678) of via http://www.zonenzegen.nl

Repetities zijn op donderdag van 19.45 tot 21.45 uur in de Voorhof.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat