Home

Ereleden blikken terug op 50 jaar koorgeschiedenis

Ereleden blikken terug op 50 jaar koorgeschiedenis Biddinghuizen - 2 oktober 2014.  Huib de Graaf en Wieb van Blitterswijk zijn de twee ereleden van het jubilerende koor Zon en Zegen. Het koor viert dit jaar haar 50 jarig bestaan. De beide ereleden blikken terug.

Hoe het begon
Huib: "In 1964 kwamen we vanuit alle windstreken naar Biddinghuizen. Niemand kende elkaar, dus je zocht elkaar op. We wilden er met elkaar iets van maken."

Wieb: "Ik was al eerder lid geweest van een koor en er bleken meer mensen een koorverleden te hebben. Al snel werd er besloten tot het oprichten van een christelijk gemengd koor in ons eigen dorp. Het eerste jaar werd er in basisschool de Akkerwinde gerepeteerd, daarna werd er gezongen in basisschool de Rank."

Huib: "Op de allereerste vergadering werd ik benoemd tot voorzitter, iets wat ik jaren heb mogen doen."

Wieb: "Na de oprichting was er één probleem: er was geen dirigent. Via de dirigent van mijn vroegere koor, werd er contact gezocht met dhr. Henk Sleurink uit Kampen. Hij wilde wel komen dirigeren."

Huib: "Maar toen diende zich het volgende probleem aan: Sleurink had geen vervoer. Hij moest dus voor elke repetitie opgehaald en weer thuis gebracht worden."

De gestage groei
Wieb: "We startten met 25 leden. Dat leek niet veel, maar als je bedenkt dat het dorp toen uit 100 gezinnen bestond was dat zo gek nog niet.
Om leden te werven gingen we op bezoek bij nieuwe bewoners. We gaven hen een boekje met informatie over wat er allemaal te doen was in het dorp vroegen of ze ook interesse hadden om bij ons koor te komen zingen."

Huib: "Door de jaren heen is het ledental gestaag gegroeid. Nu telt het koor ruim 70 leden, waarvan er veel al jaren trouw lid zijn. In 1985 ben ik gestopt, doordat ik in de knoop kwam met andere bezigheden."Er nog steeds bij horen
Huib en Wieb horen nog steeds bij Zon en Zegen. Indien mogelijk zijn zij bij elk concert, meestal in kerk- en zalencentrum de Voorhof, aanwezig waarvoor zij een speciale uitnodiging krijgen.

Op zaterdag 8 november houdt het koor een jubileumconcert in de Voorhof.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat