Home

Papier in de minicontainer, steun de clubs in Biddinghuizen

Biddinghuizen - 17 november 2014.  Al sinds de jaren '60 van de vorige eeuw wordt in Biddinghuizen oud papier ingezameld. Dit gebeurde altijd door leden van het zangkoor "Zon en Zegen" en door leden van BAS Voetbal, en de opbrengst wordt door beide verenigingen gedeeld.

Vroeger gebeurde dit inzamelen altijd op zaterdagochtend, met container en trekker, en ook met kleinere aanhangwagens in de hofjes. Een paar jaar geleden was dit niet meer nodig, omdat iedereen in Biddinghuizen de beschikking kreeg over een minicontainer. Voortaan liepen de leden van beide clubs achter een echte vuilniswagen, nog steeds op de zaterdagochtend.

Sinds afgelopen zomer zamelt de gemeente Dronten zelf het oud papier in. Hierdoor hoeft de gemeente niet langer vuilnisauto's in te huren op zaterdag, en kunnen ze het met eigen personeel af.

Wat echter niet veranderd is, is dat de opbrengst nog steeds ten goede komt aan beide verenigingen. Gelukkig maar, want deze opbrengst vormt een belangrijk deel van de inkomsten van beide clubs. Beide verenigingen gaan hiervoor enkele alternatieve klussen voor de gemeente uitvoeren.

Wat wel opvalt is dat de opbrengst van het oud papier behoorlijk lager is geworden sinds de invoering van de papiercontainer. Dit komt ook doordat er geen papier meer naar de grote containers op het sportpark kan worden gebracht, maar het blijkt ook dat veel mensen hun oud papier niet in de papiercontainer stoppen, maar in de gewone afvalcontainer. Hierdoor lopen de clubs dus belangrijke inkomsten mis.

Stop dus al het papier "gewoon" in de papiercontainer, en plaats deze aan de weg als het oud papier wordt opgehaald. Het is een kleine moeite, en hiermee steunt u dus ook beide clubs.

Vrijdag 21 november wordt er weer papier ingezameld; Zon en Zegen en BAS Voetbal hopen op een grote opbrengst.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat