Home

Zon en Zegen laat publiek genieten

Zon en Zegen laat publiek genieten Biddinghuizen - 30 april 2012.  In kerk- en zalencentrum De Voorhof werd op zaterdag 28 april j.l. het voorjaarsconcert van Chr. gemengd Zon en Zegen, gehouden. In een zeer goed gevulde kerkzaal was het publiek getuige van een prachtige avond, die in het teken stond van het oratorium "Het Nieuw Jeruzalem".

Afwisseling
De avond werd geopend door de voorzitter, Lenie Christiaanse en vervolgens was er een samenzang. Voorafgaand aan het oratorium zong het koor eerst 3 eigen stukken.

Tussen de prachtig gezongen, zowel ingetogen als uitbundig, en gevarieerde stukken van het oratorium door, las Anne Doedens de Bijbelteksten op een inspirerende wijze voor. Ook het publiek werd betrokken bij het oratorium d.m.v. een aantal samenzangen op bekende melodieën.

Begeleiding
Het koor werd begeleid door 9 musici:
  • Fluit: Marielle Nieuwenhuis
  • Koperensemble Imperia Brass bestaande uit: Trompet: Olaf Schipper en Matthijs Valkenwoud, Hoorn: Allard Robert, Trombone: Eric Westerink en Kees Kes
  • Slagwerk: Hendrie Westra
  • Orgel: Marco den Toom
  • Vleugel: Johan Bredewout, tevens de componist van dit oratorium.

De goed op elkaar ingespeelde musici maakten er met dirigent Jaap Kramer, die de algehele leiding had, een indrukwekkend geheel van.

Staande Ovatie
Na de laatste noot kreeg het koor een welverdiende staande ovatie van het enthousiaste publiek. Voorzitter Lenie Christiaanse bedankte in haar slotwoord alle medewerkers met een bos bloemen. Ook Henk & Ria Potgieter werden niet vergeten. Zij werden bedankt voor hun gastvrijheid en goede zorgen.

Het koor dankt ook de vele sponsoren: "Met hun steun was het mogelijk om dit concert te realiseren. Maar ook het publiek mag genoemd worden. Het is zo mooi om voor veel mensen te mogen zingen. Dank voor uw komst en uw enthousiasme!"

Informatie
Wilt u meer weten over Zon en Zegen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat (0321-331678) of via http://www.zonenzegen.nl. Repetities zijn op donderdag van 19.45 tot 21.45 uur in de Voorhof.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat