Home

Gevarieerd concert Zon en Zegen

Gevarieerd concert Zon en Zegen Biddinghuizen - 20 november 2011.  Afgelopen vrijdag, 18 november, heeft Chr.gem.koor Zon en Zegen haar concert gegeven in kerkcentrum de Voorhof.

In een goed gevulde kerkzaal heeft het koor, o.l.v. dirigent Jaap Kramer, een gevarieerde avond verzorgd.

Speciale gast Lucas Kramer vertolkte een aantal prachtige nummers. Hij zong o.a. samen met Marco Hoorn en met het koor.

Combo
Het koor en de solist(en) werden begeleid door een combo, wat zeer goed op elkaar was ingespeeld, waardoor het publiek ook werd geraakt.

Zon en Zegen wil u, als publiek, bedanken voor uw aanwezigheid en enthousiasme. Ook heel veel dank aan Henk & Ria Potgieter voor hun gastvrijheid.

Op 25 december zal het koor haar medewerking verlenen tijdens de ochtenddienst van de protestantse kerk in de Voorhof en op zaterdag 28 april 2012 zal het oratorium “Het Nieuw Jeruzalem” uitgevoerd gaan worden in bovengenoemde kerk. De muziek is van Johan Bredewout, teksten van Hans de Ruiter.

Oratorium
Het oratorium volgt in grote lijnen het visioen van Johannes op Patmos uit het Bijbelboek Openbaring. De teksten worden afgewisseld met relevante gedeelten uit het Oude Testament en de Evangeliën. De bedoeling hiervan is de werkelijkheid van het aardse Jeruzalem in contrast te stellen met het nieuwe Jeruzalem waar Johannes over schrijft.

Het koor zal worden begeleid door orgel, vleugel, 5-stemmig koper, fluit en slagwerk.
Er zijn, naast alle nieuw gecomponeerde muziek, enkele herkenningspunten te vinden in de vorm van bekende gezangen. Bovendien komt de melodie van het Israëlische ”Yerushalam shel zahav” erin voor.

Zon en Zegen heeft eerder de oratoria “Een nieuw begin” en “Schepping” uitgevoerd. Beiden ook van Johan Bredewout en Hans de Ruiter.

Zon en Zegen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Chr. Gem. Koor Zon en Zegen - Realisatie: Sybit | Software op Maat - Privacyverklaring / Disclaimer

Realisatie: Sybit - Software op Maat